Een andere manier om je kind te helpen…

Als ouder ben je wellicht voortdurend op zoek naar manieren om je kind met gedrag- en/of leerproblemen te helpen.

Je hebt al heel wat geprobeerd, maar het helpt allemaal nog maar matig.

In dit blog wil ik je laten kennismaken met een hele andere, en simpele manier van hulp- die echter een groot effect kan hebben!

 

Vandaag wil ik het met je hebben over essentiële oliën.

Jakkes, niets voor mij, denk je nu misschien. Allemaal hokus pokus.

Geloof me, bij mij heeft het ook lang geduurd tot ik me over de streep liet trekken en me hier verder in ging verdiepen-maar nu ben ik razend enthousiast!

Waarom?

Omdat ik zelf hiervan de kracht ervaar!

En omdat ik me, door me hierin te verdiepen, steeds meer bewust wordt van de wetenschap die hier achter staat.

 

Wat zijn essentiële oliën eigenlijk?

Het zijn hele pure oliën, zonder chemische toevoegingen, die gewonnen worden uit allerlei delen van planten en bomen.

Omdat er honderden, soms zelfs duizenden kilo’s aan plantmateriaal nodig zijn om 500 ml. pure olie te verkrijgen, kun je je wel voorstellen dat deze oliën niet goedkoop zijn.

En helaas mogen producenten al gauw ‘natuurlijk’ op hun flesje zetten, terwijl er heel veel chemisch aan toe is gevoegd.

Dus ren nu niet meteen naar een grote winkelketen toe om een flesje te bemachtigen, want daar zit nog héél weinig in van de natuurlijke kracht van de plant in en je zult er niet de gewenste resultaten mee behalen. Integendeel: juist voor kinderen(en dieren) is het zo belangrijk dat we hele pure producten gebruiken, zodat er geen allergische reacties ontstaan en we ze niet onbewust vergiftigen met chemische troep.

Daarom richt ik me in 1e instantie op de oliën van DoTerra, die continu aan allerlei strenge controles onderhevig zijn om hun predicaat van pure essentiële olie te krijgen en te behouden.

Verder is het fijn om te weten dat dit merk eerlijke prijzen aan de boeren betaald en hun helpt om een beter leven op te bouwen.

 

Hoe werken de essentiële oliën?

Als je ze op de huid smeert(bij kinderen gebruiken we vaak de voetzolen, achter de oren of in de nek), wordt de olie door de huid opgenomen en zit in ca. 20 min. in de bloedbaan, waarna je onmiddellijk effect merkt.

Het mooie is, dat de moleculen van deze pure olie zo klein zijn, dat ze zelfs ín een cel kunnen komen en daar hun werk kunnen doen!

Als je de geur ervan opsnuift(doe dit bv. 2 min. Intensief), werkt dit meteen op het limbisch(=oudste deel) van onze hersenen en heeft het een krachtig, emotioneel effect.

 

Hierover kunnen we nog uren praten, maar mooier is het als je het zelf gaat ontdekken.

Misschien gebruik je al wel pure lavendelolie?

Heerlijk om te ontspannen, hoofdpijn verdwijnt en je kunt heerlijk slapen.

Of misschien heb je pepermuntolie?

Dat kan heel verfrissend en opwekkend zijn en bovendien kan het helpen bij maagklachten.

Zomaar wat oliën met groot effect, die je misschien thuis al eens hebt ingezet.

En wist je dat ze in sommige zieken/of verzorgingshuizen al gebruik maken van een diffuser met essentiële olie, die patiënten minder angstig en gespannen maakt?

 

Ook voor kinderen kun je ze dus heel goed inzetten, ter ondersteuning bij gedrag en emoties.

Er is voor kinderen een speciale kinderlijn samengesteld(hoewel volwassenen er ook veel profijt van kunnen hebben!) die bestaat uit samengestelde oliën(een mix dus) die iets minder sterk is dan de olie voor volwassenen- reden waarom ook mensen die erg gevoelig zijn voor geurtjes deze oliën heel prettig vinden).

Test ze dus gerust bij jezelf uit!

 

Heeft je kind last van leerproblemen, is hij gespannen, is hij hooggevoelig, heeft hij autisme, ADHD, ADD, concentratieproblemen, moeite met zich af te schermen, heeft hij veel verdriet of woede, weinig zelfvertrouwen, moeite met nee zeggen of is hij overpeikkeld, probeer dan eens een olie.

In het kort bestaat de kinderlijn uit:

  1. Hier zit o.a. lavendel in en deze werkt heerlijk bij spanning, bij proefwerken, bij goed slapen.
  2. Met o.a. cedarwood. Geeft kracht en bescherming, zorgt dat je voor jezelf op durft te komen. Ook goed voor de dagelijkse ondersteuning van de weerstand.
  3. Met o.a. vetiver en pepermunt. Zorgt voor een goede focus, helpt bij studeren en toetsen of examens.
  4. Spanning slaat zich som in de buik op. Deze olie met o.a. spearmint en ginger brengt de buik tot rust, zorgt voor duidelijkheid en vertrouwen in jezelf.
  5. Geeft moed en zelfvertrouwen. Deze olie kun je inzetten als je kind last heeft van mishandeling, pesten, buitensluiting. Met wild orange, wat voor een goed humeur zorgt!
  6. Rescue helpt als emoties je kind dreigen te overspoelen. Als je kind angstig is en niet meer goed kan nadenken. Het brengt rust in hoofd en lijf. Met o.a. copaiba en lavendel.
  7. Steady is ideaal bij overprikkeling, onrust in het hoofd en overweldigende emoties. Het geeft emotioneel evenwicht en brengt kalmte en rust.

 

Misschien ken je het boek ‘Aanraken, een levensbehoefte’.

In deze drukke tijden hebben we vaak niet meer zoveel tijd voor elkaar.

Een massage-momentje zorgt voor kort, lijfelijk en positief contact tussen ouder en kind.

De meeste kinderen vinden dit (soms duurt het even!) heerlijk en genieten van de ontspanning en het samenzijn die het brengt.

Wil je korte, speelse massages leren, desgewenst met een bijpassend versje erbij en meer leren over de kracht van oliën en zelf eens ruiken en ervaren?

Doe dan mee met een belevenisworkshop, samen met een paar andere ouders!

 

Voor meer informatie kunt u terecht bij Damayanti van der Velden en ook via: http://www.3x3rt.nl/index.html